Zoeken
  • Iris Penning

"Liever Vieze Voeten" livevideo online


3voor12 Eindhoven schreef erover:


"Voor een buitenmens dat graag de wereld observeert en die observaties in liedjes verpakt, zijn deze mooie dagen natuurlijk korrels op de schrijfmolen. En dus werkt Iris Penning gretig aan nieuw materiaal. Met uiteindelijk een nieuw album als resultaat. Wanneer dat er gaat komen, weet ze zelf ook nog niet. Maar ze deelt wel graag alvast haar nieuwe nummer met een bijzondere livevideo.


Wie haar volgt op social media ziet Iris Penning bijna dagelijks optreden, reizen en schrijven. Zoals woensdag nog, op het strand. De inspiratie is er en dus laat de zangeres weten dat er een nieuw album aankomt. Liever Vieze Voeten is daar het eerste nummer van, dat ze samen zingt met Felix Pulmano.


Van het nummer is een live-filmpje gemaakt dat is opgenomen bij Pizza Geert, de pizzaloods van Geert Tiersma die per 1 november ontruimd moet worden. De ontruiming is veel in het nieuws geweest, heeft een demonstratie op het Stadhuisplein als gevolg gehad en gaat dus ook de Eindhovense zangeres aan het hart. De knusse loods wordt mooi in beeld gebracht waarmee het filmpje politiek gezien een beetje het midden houdt tussen een eerbetoon en een impliciet betoog voor behoud ervan.


Over de tekst laat Penning weten dat het haar levensmotto omvat, met de zin ‘liever vieze voeten dan altijd schoenen aan’ als middelpunt. Penning: “Ik zing altijd op de fiets. Soms kijken mensen me raar aan, maar meestal worden ze er vrolijk van. Ik voer mijn impulsen gewoon uit; ik spring in een gracht en ik dans heel slecht, maar wel met volle overtuiging. Mensen zijn geneigd om zich in te houden omdat ze bang zijn vreemd over te komen. De lol die je eraan beleeft is altijd veel meer waard dan dat. Daar gaat dit lied over.”


Bekijk het originele artikel hier.
48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Spotify - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle